STYRELSEN

STYRELSEMÖTEN

2022

Samtliga styrelsemöten är klockan 13:30-15:00

2022-03-23

2022-06-01

2022-09-14

2022-11-09

2023-01-11

Årsmöte planeras till 2023-02-14 kl. 09:00-12:00.

2021

12/2 kl 9-12
Digital Teams-länk skickas

9/4 kl 9-12
Digital Teams-länk skickas

28/5 kl 9-12
Digital Teams-länk skickas

20/8 kl 9-12
Digital Teams-länk skickas

19/10 kl 9-12

Årsmötet kommer ske digitalt och länk kommer att skickas till medlemmarna.
Kallelse med tillhörande dokument skickas till medlemmarna senast en månad innan årsmötet.
Efter årsmötet kommer medlemmarna att få ta del av en beställd föreläsning av Erika Ask. 

2020

2020-04-17
Inställt pga covid-19

2020-06-12 
Distansmöte

2020-08-06
Distansmöte

2020-09-16
Distansmöte

11/12 kl 13-15
Digital Teams-länk skickas 


STYRELSEN

Ordförande

Marianne Brattberg


Marianne Brattberg är ordförande i riksföreningen. Hon var tillsammans med Therese Lindén den som startade Riksföreningen för Socialt Ansvariga Samordnare. 

Innan Marianne började arbeta som SAS 2012 har hon haft många varierande tjänster och arbetsuppgifter såsom projektledare, lärare, enhetschef, biståndshandläggare, såväl äldreomsorg, LSS och socialpsykiatri, samordnare för handläggare, verksamhetsutvecklare och anhörigstödsamordnare. 


Hon brinner för SAS-rollen och kvalitetsutveckling och ser denna som en viktig grundförutsättning för att kunna bevaka och utveckla kvalitén inom socialtjänstens verksamhetsområde. 

Mariannes bevakningsområden i styrelsen är socialdepartementet och SKL. 

0520 - 49 71 04
marianne.brattberg@trollhattan.se



Ledamot och Kassör

Helena Martinson

Helena är ledamot i styrelsen för Riksföreningen SAS sedan 2021.

1985 inledde Helena sin yrkeskarriär som chef inom äldreomsorgen samt funktionshinderomsorgen. Yrkesrollen och uppdragen har förändrats över tid: handläggning och utredning av individers behov ingick i de tidiga uppdragen. Ca 30 år har Helena arbetat som första linjens chef, de senaste fem åren som övergripande avdelningschef och tillförordnad socialchef.

Oavsett yrkesroll; den enskilda människans behov av socialt stöd är det som finns som en röd tråd och drivkraft i alla uppdrag. Att säkerställa allas likhet inför lagen, likväl som att hjälpa den som inte kan göra sin egen röst hörd, att komma till tals, är värdegrunden i Helenas yrkesetik.

SAS-rollen ser Helena som ett uppdrag som har två huvudfokus: att värna brukarens rätt till god vård och omsorg, där insatserna utförs med god kvalité är det som kommer först. Men att också parallellt kunna stötta cheferna med kunskap, tillgång till information och tydliga riktlinjer, arbets-/rutinbeskrivningar och utbildningsmaterial, är det stöduppdrag som ger förutsättningar för verksamheterna att uppnå det första målet: god kvalitet i den personcentrerade omvårdnaden. 

helena.martinson@nassjo.se


Ledamot och Sekreterare

Marieth Roos-Ekelund

Marieth är ledamot i styrelsen för Riksföreningen SAS sedan 2023.

Marieth är socionom och arbetade åren 1999-2015 som socialsekreterare och kortare perioder som fältassistent, kurator, dödsboanmälare/förvaltare samt budget- och skuldrådgivare. Efter några år som enhetschef började hon sent 2019 som SAS. Tjänsten var nyinrättad och behövde hitta sina form, ingen bra förutsättning när pandemin kom och tog all kraft och energi som organisationen hade. Men successivt har Marieth greppat vad SAS-uppdraget innebär och älskar sitt jobb!

Som socialsekreterare valde hon flera gånger att återvända till ekonomiskt bistånd efter att ha arbetat med andra ärendeslag. Marieth har ett stort samhällsintresse och ett engagemang för hur samhället påverkar individers valmöjligheter och förutsättningar. Att handlägga ekonomiskt bistånd gav henne väldigt mycket kunskaper i vitt skilda områden. Som SAS brinner hon lite extra för människor med funktionsvariationer och för dokumentation.


Ledamot

Marie-Louise Hammar

Marie-Louise är socialt ansvarig socionom inom socialförvaltningen, område vård och omsorg i Örebro kommun. Hennes huvudsakliga uppdrag är att bevaka invånarens intressen utifrån socialtjänstlagen (SoL) och att kvalitetsgranska verksamheternas följsamhet till det systematiska kvalitetsarbetet. 

Marie-Louise har arbetat i drygt 15 år som enhetschef, främst inom vård och omsorg i Örebro och Hallsberg. Hon har även arbetat som enhetschef inom funktionshinderomsorgen. Marie-Louise har varit socialt ansvarig socionom sedan 2018. 

Hon tycker om att arbeta med utvecklingsarbete och processer. I uppdraget ingår att samordna och leda ett större nätverk som kallas DRIVA- och VISA-handledare samt språkombud. Samtliga med fokus på den sociala dokumentationen och dess kopplingar till den nationella värdegrunden inom äldreomsorgen. 

Ledamot och vice sekreterare

Marie Bertilsson

Marie är nygammal i styrelsen, hon var sekreterare 2017-2019 och valdes in igen som ledamot 2023.

Marie arbetar som SAS på Stiftelsen Bräcke diakoni som är en idéburen stiftelse som erbjudit stöd- och omsorgsinsatser till utsatta människor i mer än 100 år. Själv började Marie på Bräcke diakoni 2016 och arbetade dessförinnan som SAS i Ale kommun, eller som det då hette TSO (tillsynsansvarig för social omsorg). Hon brinner för att varje människa får leva det liv som den vill och har rätt till. Som SAS vill hon vara med och utveckla hur organisationen blir bättre på att möta varje människas behov, att vi erbjuder insatser av god kvalitet och att vi vet att de håller just god kvalitet. Här har SAS, tillsammans med MAS och MAR en nyckelfunktion enligt Marie.

I riksföreningens styrelse ansvarar Marie för bevakning av IVO och myndigheten för delaktighet.

WEBBREDAKTÖR

Johanna Åkesson

Vid frågor kring webben och dess innehåll, kontakta webbredaktör: 

johanna.akesson@nassjo.se

© 2021-05-31 | Riksföreningen SAS - Alla rättigheter reserverade. | Webbredaktör: Johanna Åkesson
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång